عفونت ایمپلنت دندان؛ نشونه‌ها و راه‌های درمان

11 مهر 1402
عفونت ایمپلنت دندان عکس

ایمپلنت دندان یه راه‌حل عالی برای جایگزینی دندون‌هایی‌یه که از دست دادیم، اما مثل هر کاری ممکنه گاهی دردسرهایی هم داشته باشه. یکی از شایع‌ترین مشکلاتی که ممکنه پیش بیاد، عفونت ایمپلنت دندان هست. خیلی‌ها دقیق نمی‌دونن چطور باید علائمش رو تشخیص بدن یا چطوری میشه ازش جلوگیری کرد. تو این مقاله می‌خوایم این موضوع بررسی کنیم، علائمش رو بشناسیم و راه‌های درمان و پیشگیری‌ش رو بهت بگیم.

ردیفعنوانتوضیحات
1علت عفونت– چندعامله
– عدم مراقبت
– سیگار، دیابت
– نصب نامناسب
2علائم عفونت – درد جویدن
– شل شدن
– تب
– بوی بد دهان
– لثه قرمز
– خونریزی
3درمان عفونت – درمان فوری
– آنتی بیوتیک
– عکسبرداری
– احتمال خارج کردن ایمپلنت
4درمان خانگی – مراجعه به دندانپزشک
– درمان خانگی موثر نیست
5جلوگیری از عفونت– رعایت بهداشت
– مراقبت بعد کاشت
– چکاپ منظم

علت عفونت ایمپلنت چیست؟

عفونت دندان مساله ای چند عامله یا به اصطلاح مولتی فاکتوریال است. به این معنی که یک علت خاص ندارد بلکه عواملی ممکن است در بروز آن نقش ایفا کنند. مهمترین علت عفونت دندان ایمپلنت شده عدم مراقبت بعد از کاشت است و عمل نکردن به توصیه های جراح است. سایر علایم عفونت ایمپلنت دندان این ها هستند:

سیگار کشیدن و افزایش خطر عفونت ایمپلنت
  • مصرف سیگار، الکل و سایر مواد مشابه دیگر
  • بیماری لثه درمان نشده یا تازه بروز کرده
  • حساسیت به تیتانیوم
  • بیماری های سیستمیک مانند دیابت که احتمال ترمیم زخم و جوش خوردن ایمپلنت را کاهش می دهد
  • نصب نامناسب و غیر اصولی روکش و یا به طور کلی پروتز ایمپلنت
  • توزیع نابرابر نیروی جویدن حین غذا خوردن
  • هر چیزی که باعث تاخیر در بهبودی پس از کاشت ایمپلنت می شود می تواند باعق عفونت ایملنت شود
  • پری ایمپلنت یا عفونت لثه در اطراف ایمپلنت
  • تکنیک نامناسب عمل که توسط جراح صورت می گیرد (به همین جهت حتما باید در انتخاب متخصص کاشت ایمپلنت دقت کرد)
  • وارد شدن ضربه و تروما به صورت

🔔 این نوشته رو از دست ندید: ایمپلنت دیجیتال چیست؟

علائم عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

اگرچه خطر عفونت بعد از ایمپلنت دندان کم است، اما بهتر است بدانید که در صورت بروز این مشکل نادر، باید مراقب چه چیزها و یا علائمی باشید. برخی از مهم ترین علائم عفونت دندان ایمپلنت شده می توانند این 6 مورد باشند:

1. درد هنگام جویدن

درد حین جویدن می تواند یکی از عوارض بعد از بیشتر عمل های جراحی داخل دهان و یا پروسه های درمانی دندانپزشکی باشد. برای بروز این دردها دندانپزشکان همیشه به بیمار داروهای مسکن پیشنهاد می کنند. با این حال اگر درد تا چند روز پس از کاشت ایمپلنت و یا عمل های دیگر متوقف نشود و یک جورهایی حتی بدتر هم شود می تواند علامت عفونت دندان ایمپلنت باشد.

دندان درد بعد از کاشت ایمپلنت دندان

اگر تا چند روز بعد از کاشت حین جویدن درد داشتید و این درد بدتر شد با تیم دندانپزشکی خودتان تماس بگیرید. اگر درد همراه با تب باشد حتما به کلینیک دندانپزشکی خود مراجعه کنید زیرا احتمال عفونت وجود دارد.

🔔 این نوشته رو از دست ندید: راهنمای تغذیه بعد از ایمپلنت دندان

2. شل شدن ایمپلنت دندان

ایمپلنت‌های دندانی مستقیماً در استخوان فک شما پیچ می‌شوند و هرگز نباید شل شوند. پس از کاشت، آنها باید تا پایان عمر ثابت باقی بمانند. اگر بعد از کاشت متوجه شدید که شل شده اند و احساس می کنید ممکن است بی افتد، حتما مشکلی مانند عفونت پیش آمده است.

در صورت شل شدن ایمپلنت کل فرآیند با شکست روبرو شده و باید پس از درمان کامل، مجددا ایمپلنت کاشته شود. شل شدن ایمپلنت پس از چند ماه یا چند سال قطعا علامت عفونت ایمپلنت دندان است که باید جدی گرفته شود.

3. تب

یکی از علائم عفونت در بدن تب است. تب نشان می دهد که بدن درگیر شده و در حال مبارزه با عوامل ایجاد کننده عفونت است. زمانی که تب دارید و هر لحظه بدتر می شود باید نگران خطر عفونت ایمپلنت دندان خود باشید. تب همراه با نشانه های دیگر خطر وجود عفونت را تایید می کند.

تب از علائم عفونت ایمپلنت دندان

🔔 این نوشته رو از دست ندید: عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

4. بوی بد دهان

اگر بعد از کاشت ایمپلنت دندان‌هایتان را مسواک می‌زنید و بوی بد دهانتان از بین نمی‌رود، ممکن است نشان دهنده عفونت ایمپلنت دندان باشد. اگر مشخصا بوی بد دهان اطراف ایملنت باشد باید نگران عفونت باشید.

5. لثه های قرمز و متورم 

یکی از شاخص های اصلی عفونت ایمپلنت دندان، لثه های قرمز و متورم است. در حالی که کمی تورم در اطراف محل ایمپلنت طبیعی است، باید پس از چند روز اول کاهش یابد. اگر نه، ممکن است یک آلارم قرمز باشد که خبر از عفونت می دهد.

6. خونریزی اطراف ایمپلنت یا خروج چرک

هر زمان که در اطراف ایمپلنت عفونتی وجود داشته باشد، گلبول های قرمز و سفید خون برای از بین بردن باکتری ها و ویروس ها به آن ناحیه هجوم می آورند. اگر عفونتی در لثه‌ها وجود داشته باشد، ممکن است شاهد خونریزی و خروج چرک از اطراف ایمپلنت به داخل دهان خود باشید.

درمان عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

اگر عفونت ایمپلنت دندانی دارید، انجام درمان فوری و اورژانسی ضروری است. در غیر این صورت، عفونت می تواند به دندان های دیگر سرایت کند و حتی ممکن است وارد جریان خون شود و باعث سپتی سمی یا عفونت خون شود. اگر مشکوک به این عفونت هستید و علائم آن را دارید، حتماً سریعاً با دندانپزشک خود تماس بگیرید تا پس از بررسی‌های لازم، درمان عفونت دندان ایمپلنت را آغاز کنند.

درمان عفونت ایمپلنت دندان

یکی از اولین کارهایی که دندانپزشک برای درمان انجام خواهد داد، انجام عکسبرداری با اشعه ایکس از ایمپلنت آسیب دیده است. او همچنین ممکن است به آرامی بافت های اطراف محل ایمپلنت را بررسی کند تا میزان عفونت را ارزیابی کند. در بسیاری از موارد، یک دوره آنتی بیوتیک تراپی تنها چیزی است که برای درمان عفونت لازم است. با این حال، اگر عفونت در عمق بافت لثه پیشرفت کرده باشد و باعث تحلیل استخوان شود، ایمپلنت باید خارج شود و دیگر آنتی بیوتیک برای عفونت ایمپلنت کارساز نخواهد بود.

درمان خانگی عفونت ایمپلنت دندان چیست؟

اگر عفونت های مرتبط با دهان و دندان ایجاد شود مستقیما باید به دندانپزشک مراجعه کنید و از انجام درمان های خانگی اجتناب شود. درمان خانگی عفونت دندان ایمپلنت شاید به صورت موقت درد و علائم را کاهش دهد اما عفونت را درمان نخواهد کرد.

🔔 این نوشته رو از دست ندید: طول عمر ایمپلنت دندان

جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان

برای پیشگیری از عفونت پیچ ایمپلنت باید به تمام توصیه ها و دستورالعمل های دندانپزشک جراح عمل کنید. شما میبایست به طور منظم دندان هایتان را تمیز کنید، از مصرف مواد خوراکی سفت و سخت اجتناب کنید و هر 6 ماه یکبار برای چکاپ به دندانپزشکی مراجعه کنید. با انجام این اقدامات ساده به راحتی می توانید به جلوگیری از عفونت ایمپلنت دندان کمک کنید.

جمع بندی

ایمپلنت دندان راه‌حلی عالی برای جایگزینی دندان‌های از دست‌رفته است، اما ممکن است با مشکلاتی مثل عفونت همراه باشد. این عفونت معمولاً به دلیل عدم رعایت بهداشت، بیماری‌های زمینه‌ای، یا مراقبت نادرست بعد از کاشت رخ می‌دهد و علائمی مثل درد، تورم لثه، تب، بوی بد دهان و شل شدن ایمپلنت دارد. درمان سریع و مراجعه به دندانپزشک برای جلوگیری از پیشرفت عفونت ضروری است، چون در موارد شدید ممکن است نیاز به خارج کردن ایمپلنت باشد. همچنین رعایت بهداشت دهان و پیروی از توصیه‌های دندانپزشک بهترین راه برای پیشگیری از این عفونت‌هاست.

این پست چقدر تونست بهت کمک کنه؟

امتیاز از راست به چپ بیشتر میشه!

میانگین امتیازات / 5. تعداد امتیازات

تا حالا کسی نظر نداده تو اولین نفر باش

ما متاسفیم که این پست براتون مفید نبوده

لطفا بهمون کمک کنید این پست رو بهتر کنیم

میشه لطفا بگید چطور میتونیم پست رو بهتر کنیم؟

نظر بدهید
لطفا تمامی موارد خواسته شده را وارد نمایید.

ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

وارد کردن موارد ضروری الزامیست.